Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε άσκηση από τον Σύνδεσμο Έφεδρων Έρευνας και Διάσωσης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.Το σενάριο προέβλεπε διείσδυση σε εχθρική περιοχή εντοπισμό και απελευθέρωση ομήρου από πληροφορίες που είχαμε από τις μυστικές υπηρεσίες.

Ο όμηρος βρισκόταν σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο καλά φυλασσόμενο. Αφού μας δόθηκαν οι συντεταγμένες του κτιρίου χωριστήκαμε σε δυο ομάδες τον έξη ατόμων, λάβαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό χάρτη, πυξίδα ασυρμάτους κλπ. Ξεκινήσαμε από δυο διαφορετικές διαδρομές. Μέσα από μια δύσκολη διαδρομή 5 χιλ σε εχθρικό έδαφος φτάσαμε στο ΑΝΣΚ.

Κατά την πορεία έγινε ευρεία χρήση χάρτη και πυξίδας πράγμα που σημαίνει καλή γνώση του αντικειμένου. Οι δυο ομάδες ενώθηκαν και αφού έγινε ο κατάλληλος έλεγχος των υλικών δόθηκε η εντολή από τον ομαδάρχη για την τελική φάση της επιχείρησης.

Για αληθοφάνεια και ρεαλισμό χρησιμοποιήθηκαν από όλες τις ομάδες ρέπλικες – air soft. Κατά την απελευθέρωση του ομήρου είχαμε ένα τραυματία με διαμπερές τραύμα πνευμονοθώρακα και αιμορραγικό τραύμα μηρού. Αφού του παρασχεθήκαν οι πρώτες βοήθειες από το γιατρό μας τον μεταφέραμε σε ασφαλή μέρος και καλέσαμε την βάση για αεροδιακομιδή.

Η άσκηση διεξήχθη με πλήρη επιτυχία και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες.

 

Φωτογραφικό υλικό